خبرگزاری مهر؛ گروه مجله_محسن پورعرب: «میگم جای تعطیلی مدارس و دانشگاهها شهرداری و شورای شهر رو تعطیل کنید مردم خودشون میدونن چطور تهران رو مدیریت کنن که آلودگی هوا از بین بره.» این را میخوانم و دوباره به استعفای دو روز پیش پورسیدآقایی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری فکر میکنم، به طرحهایی چون ترافیک هوشمند و زوج و فرد جدید و دوچرخه بیدود که قرار بود سایه آلودگی هوا را از سر پایتخت بر دارد.
تهران هوا ندارد تکراری ترین عبارتی است که محتواهای فضای مجازی به آن اشاره کردهاند؛ پایتخت امروز هم حجم آلودگی هوایش به اندازهای بود که علاوه بر مدارس، برای دومین مرتبه در سال تحصیلی جاری دانشگاهها نیز تعطیل بودند.
به قول کاربری که نوشته بود: «اینطور که معلومه آخرش همه به علت آلودگی هوا میمیرن!!! فقط یه عده معلم و دانش آموز باقی میمونن»، از قرار معلوم تلفات آلودگی هوا باید به حد قابل قبولی برسد تا مدیران فکری اساسی برای ساکنان پایتخت کنند.
اولویت درآمد بر سلامت
نوشتن از کم کاریها و سوء مدیریت شهری درباره آلودگی هوا دردی را دوا نمیکند! مدیرانی که تنها راه کارشان برای مقابله با این غول سیاه دعا کردن برای وزش باد و باریدن باران است.
نهایت انتقادها و گلایهها ختم میشود به استعفا و آمدن مدیری جدید که قرار است با همان دست فرمان ادامه دهد. اما یک نکته را نباید نادیده گرفت، پایتخت از زمان روی کار آمدن مدیریت شهری جدید در سال ۹۶ شاهد تغییر و تحولاتی در حوزه مدیریت ترافیک و اجرای طرحهای مرتبط بوده است.
اجرای طرح ترافیک هوشمند که به قول پورسیدآقایی جزو افتخارهای بین المللی است، حذف زوج و فرد سابق و پولی کردنش، اجرای طرح دوچرخههای بیدود و کاهش سرفاصله قطارهای مترو از جمله اقدامهایی بوده که انجام شده است اما سئوال اصلی این است، چرا با وجود اجرای چنین طرحهایی، تهران همچنان اسیر غول آلودگی هوا است؟
بدون شک مدیریت شهری باید پاسخگویی چرایی اثرگذار نبودن چنین طرحهایی باشد و توضیح دهد که اثرهای مثبت این طرحها فارغ از افزایش درآمد شهرداری! چه بوده است؟!
از دیگر سو متاسفانه آلودگی هوا این روزها مهمان برخی از شهرهای دیگر کشور هم هست، مشهد و اصفهان و تبریز و قزوین و کرج و اهواز و یزد و اراک از جمله شهرهایی هستند که ساکنانش هوا ندارند! با این تفاوت که در این شهرها طرحهایی چون ترافیک هوشمند و زوج و فرد جدید و دوچرخه سواری به مانند تهران اجرا نشده است! اما تهران به مانند آنها آلوده است.
شاید این مسئله مطرح شود که جمعیت وسایل نقلیه این شهرها به اندازه پایتخت نیست که برای شفاف شدن میتوان ناوگان حمل و نقل عمومی سایر شهرها با پایتخت را نیز مقایسه کرد! البته که پایتخت در حال حاضر با کمبود واگن مترو و ۸ هزار اتوبوس مواجه است اما گسترده ترین سیستم حمل و نقل عمومی را نیز در اختیار دارد.
با این شرایط بازهم تهران همواره جزو سه شهر آلوده کشور در فصول پاییز و زمستان بوده و است، آلودگیای که داد کاربران فضای مجازی را بیش از پیش درآورده است.
حق انتخاب با شماست؛ باد همراه با بو یا آلودگی بدون باد!
سفیر در این باره نوشت: «اوج هنر مدیریتی در این کشور برای مقابله با آلودگی تعطیلیه، واقعا اینقدر سخته که زیرساختها رو برای رفع آلودگی هوا فراهم کنن؟ اگه قراره ما رو سورپرایز کنین،کاری کنید که هیچوقت فقر و آلودگی رو نبینیم.»
کاربر دیگری با اشاره به سورپرایز اخیر آذری جهرمی نوشت: «آقای جهرمی تو این آلودگی اصلا هوایی مونده که شما بخوای پهبادی هوا کنی؟»
زهرا با انتقاد از روزنامهها نسبت به آلودگی هوا نوشت: «آلودگی هوا تیتر اصلی هیچ کدام از روزنامه ها نیست. آلودگی هوا تقریبا نیمی از شهرهای کشور را درگیر خود کرده اما موتورسواری بانوان از نظر روزنامه دولتی ها از موضوع آلودگی هوا مهم تر است.»
علیرضا نیز با گلایه از صنعت خودروسازی نوشت: «درعجبم! برای همه چیزدراین شهر کمپین راه می افتد امابرای نفسهای خود و فرزندانمان و سینه های به خس خس افتاده هیچ! مافیای خودروسازی که درمجلسها و دولتها رخنه کرده فقط و فقط یکی ازعاملین آلودگی هوا ست، ظاهرا این مافیا در فضای مجازی و میان فعالین اجتماعی و رسانه هم نفوذ کرده!»
افق هم با نگاهی متفاوت تر به مشکلات ناشی از سوء مدیریتها نوشت: «خوبیش اینه که حق انتخاب داریم. یا باد همراه با بوی بد یا بدون باد همراه با آلودگی! اگر از گرانی بنزین و آنفلوآنزا جان سالم به در کنیم قطعا یکی از همین روزها به خاطر بوی بد و آلودگی هوا خواهیم مرد.»
کاربر دیگری با انتقاد از شیوه مدیریت شهرداری تهران نوشت: «امروز مدارس، دانشگاه ها تعطیل شدند. کثیفی هوا فقط برای این گروه نیست کلا همه جا باید تعطیل بشه. الان اخرای پاییز این وضعه هوا، تازه با باد و بارون تمیز نمیشه. شهردار محترم حناچی نمیخوای راه جدیدتر یادمون بدید؟!! یا شما مثل حسن جون خواب موندی خبر نداری!!!»
آنچه که از پایش فضای مجازی میتوان فهمید، آگاهی جامعه نسبت به کم کاریها و روشهای غلط مدیرانی است که انگاری بهتر است جای خودشان را به مردم بدهند تا شهر و کشور را اداره کنند؛ صنعت خودروسازی، بنزین و فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی از مهمترین عللی است که کاربران فضای مجازی در تشدید آلودگی هوا دخیل میدانند.
با این شرایط مسئله زمانی نگران کننده میشود که در خبرها آمده است یک شرکت خودروساز داخلی برخلاف قانون هوای پاک پیش فروش خودروهای یورو ۴ را برای آذر سال آینده آغاز کرده است، این در حالی است که در سال آینده تمامی خودروها باید استاندارد یورو ۵ داشته باشند!
سرفه امانمان را بریده و تنها میتوان گفت انگار در این روزها در نگاه مدیران پول ارزشش از انسان بیشتر است!
نظر شما